Kansainvälinen tasa-arvopalkinto jaetaan Tampereella 11.12.2023

Tilaisuutta isännöi yhdysvaltalainen uutisankkuri Richard Lui. Suomi jakaa kansainvälisen tasa-arvopalkinnon 11.12.2023 Tampereella järjestettävässä palkintojuhlassa. Palkinto myönnetään toimijalle, joka on edistänyt sukupuolten tasa-arvoa kansainvälisesti merkittävällä tavalla. Vuonna 2023 palkintosumma on suuruudeltaan 300 000 euroa, ja palkinnon jakaa pääministeri Petteri Orpo.

Tilaisuudessa edustajat muun muassa Ukrainasta, Afganistanista ja Ruandasta keskustelevat sukupuolten tasa-arvosta konfliktien yhteydessä. Pääpuheenvuoron pitää The Reckoning Projectin toimitusjohtaja Janine di Giovanni

Kutsuvierastilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä verkossa kello 13 alkaen Yle Areenasta.

Hanna Klinge: ”CMI vaalii Ahtisaaren vahvaa perintöä tasa-arvon edistäjänä”

Kansainvälisesti merkittävä ja tunnettu CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation, on presidentti Martti Ahtisaaren vuonna 2000 perustama rauhanvälitysorganisaatio. 

Punainen lanka CMI:n toimintaan kumpuaa Ahtisaaren ajatusmaailmasta, joka rakentuu pohjoismaalaiselle arvopohjalle. 

– Inkluusio ja sukupuolten tasa-arvo ovat Ahtisaaren keskeisiä oppeja. Hänen ikuinen optimisminsa ja tapansa kohdata kaikki ihmiset tasa-arvoisesti harjoittelijoista johtoryhmään tekivät vaikutuksen. Tästä Ahtisaari tunnetaan maailmallakin. 

Kiitos kaikille palkinnonsaajaa ehdottaneille ‒ vastaanotimme lähes 500 ehdotusta

Palkinto myönnetään henkilölle tai toimijalle, joka on edistänyt sukupuolten tasa-arvoa kansainvälisesti merkittävällä tavalla. Seuraavaksi kansainvälinen palkintolautakunta tekee päätöksen palkinnonsaajasta, joka julkistetaan Tampereella järjestettävässä gaalatilaisuudessa joulukuussa 2023. 

Suomen kansainvälinen tasa-arvopalkinto myönnettiin naisiin kohdistuvan väkivallan torjuntaan

Valtioneuvosto jakoi kansainvälisen tasa-arvopalkinnon nyt kolmannen kerran. Palkinnon sai We Will Stop Femicide Platform -organisaatio, joka tekee uraauurtavaa työtä naisiin kohdistuvan väkivallan torjumiseksi Turkissa ja jonka työllä on merkitystä globaalisti.

Pääministeri Sanna Marin antoi 300 000 euron suuruisen palkinnon We Will Stop Femicide Platformin pääedustaja Gülsüm Önalille ja pääsihteeri Fidan Ataselimille, jotka molemmat ovat alustan perustajia. Palkinto jaettiin 22.11.2021 Tampereella. 

Tilaisuudessa puhuivat myös rauhannobelisti Nadia Murad ja pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist.