Kiitos kaikille palkinnonsaajaa ehdottaneille ‒ vastaanotimme lähes 500 ehdotusta

Palkinto myönnetään henkilölle tai toimijalle, joka on edistänyt sukupuolten tasa-arvoa kansainvälisesti merkittävällä tavalla. Seuraavaksi kansainvälinen palkintolautakunta tekee päätöksen palkinnonsaajasta, joka julkistetaan Tampereella järjestettävässä gaalatilaisuudessa joulukuussa 2023. 

Suomen kansainvälinen tasa-arvopalkinto myönnettiin naisiin kohdistuvan väkivallan torjuntaan

Valtioneuvosto jakoi kansainvälisen tasa-arvopalkinnon nyt kolmannen kerran. Palkinnon sai We Will Stop Femicide Platform -organisaatio, joka tekee uraauurtavaa työtä naisiin kohdistuvan väkivallan torjumiseksi Turkissa ja jonka työllä on merkitystä globaalisti.

Pääministeri Sanna Marin antoi 300 000 euron suuruisen palkinnon We Will Stop Femicide Platformin pääedustaja Gülsüm Önalille ja pääsihteeri Fidan Ataselimille, jotka molemmat ovat alustan perustajia. Palkinto jaettiin 22.11.2021 Tampereella. 

Tilaisuudessa puhuivat myös rauhannobelisti Nadia Murad ja pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist.

 

Equality Now edistää naisten ja tyttöjen oikeuksia maailmassa

”Valitessaan meidät Suomi on tunnustanut yhdenvertaisten lakien ja oikeusvaltioperiaatteen tärkeän aseman naisten tasa-arvon edistämisessä. Meille on suuri kunnia ottaa vastaan tämä upea palkinto, kun se nyt jaetaan toisen kerran, järjestön pääjohtaja Yasmeen Hassan kommentoi palkintoa.