Palkinto 2023

Suomi jakaa kansainvälisen tasa-arvopalkinnon tänä vuonna neljännen kerran. 
Palkinnon saajaa on voinut ehdottaa 15.5.-12.8.2023. Seuraavaksi kansainvälinen palkintolautakunta tekee päätöksen palkinnonsaajasta, joka julkistetaan Tampereella järjestettävässä gaalatilaisuudessa joulukuussa 2023.

Kansainvälinen tasa-arvopalkinto on valtioneuvoston palkinto, jota hallinnoi sosiaali- ja terveysministeriö. Vuoden 2023 palkinnon kokonaiskoordinaatiosta vastaa Tampereen kaupunki. Palkinnon yhteistyökumppaneina toimivat CMI ‒ Martti Ahtisaari Peace Foundation sekä Naisjärjestöjen Keskusliitto.

CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation on itsenäinen suomalainen järjestö, joka ehkäisee ja ratkaisee konflikteja vuoropuhelun ja rauhanvälityksen avulla. Presidentti ja rauhannobelisti Martti Ahtisaaren vuonna 2000 perustama CMI on yksi maailman johtavista rauhanvälittäjistä.

Naisjärjestöjen Keskusliitto on feministinen naisjärjestöjen kattojärjestö, jonka tavoitteena on naisten aseman, sukupuolten tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistäminen. Se on perustettu vuonna 1911 ja siihen kuuluu yli 70 jäsenjärjestöä, joissa on yhteensä 400 000 jäsentä.