Hoppa till innehåll

Delegationen för jämställdhetsärenden har tillsatts

social- och hälsovårdsministeriet
Utgivningsdatum 19.10.2023 15.45
Pressmeddelande 132/2023

Statsrådet tillsatte 19.10.2023 en delegation för jämställdhetsärenden (Tane) för riksdagens mandatperiod. Till ordförande för delegationen utnämndes riksdagsledamot Karoliina Partanen (Saml) och till vice ordförande verksamhetsledare Pia Sundell (SFP).

Delegationen för jämställdhetsärenden är en permanent delegation där riksdagspartierna är representerade i det förhållande som resultatet av riksdagsvalet utvisar. 

Delegationen har till uppgift att följa upp och främja jämställdheten mellan könen i samhället. Delegationen för jämställdhetsärenden lägger fram initiativ och förslag samt ger utlåtanden för att utveckla den lagstiftning och de övriga åtgärder som gäller jämställdheten och främjar samarbetet med myndigheterna och de övriga parterna.

”Delegationen för jämställdhetsärenden är ett viktigt forum för riksdagspartierna för att främja jämställdheten mellan könen. Jag ser fram emot ambitiösa initiativ från delegationen och inspirerande samarbete med olika samhällsaktörer under den kommande mandatperioden ”, säger den nya ordföranden för delegationen för jämställdhetsärenden Karoliina Partanen.

Mer information

Generalsekreterare Taina Riski, [email protected], +358 295 163 258
Ordförande, riksdagsledamot Karoliina Partanen, [email protected], + 358 9 4323070

Tillbaka till toppen