Hyppää sisältöön

IGEP 2017 - palkinnon merkitys nähtävillä Nigerissä

Julkaisuajankohta 19.11.2019 10.03
Tiedote

Ensimmäisen Suomen valtioneuvoston tasa-arvopalkinnon palkintosummalla rakennetaan turvakotia Nigerin pääkaupunkiin Niameyhin. Turvakoti tulee tarjoamaan majoitustilat perheväkivallasta kärsiville naisille ja lapsille.

Valtioneuvoston kansainvälinen tasa-arvopalkinto, 150 000 euroa vuonna 2017, auttaa perheväkivallan uhreja Nigerissä. Naisiin kohdistuva väkivalta ja seksuaalinen väkivalta on vakava ja laaja ongelma Nigerissä. Uhreja on usein vaikea tavoittaa. “Turvakoti tulee parantamaan vaarassa olevien naisten ja tyttöjen elämää. Siitä tulee turvasatama, jossa yöpyä, tavata muita saman kokeneita ja saada ammattilaisten apua ”kuvaa Mariama Moussa, joka vetää kansalaisjärjestöä SOS FVFF.

Mariama Moussa turvatalon työmaalla NigerissäAikaisemmin järjestön toiminta on kärsinyt majoitustilojen puutteesta. Valmistuessaan turvakodissa on neljä makuuhuonetta, yhteiskäyttötiloja, keittiö ja omat leikkitilat lapsille. Turvakodissa työskenetelevät prykologit, sosiaalityöntekijät, vartija ja autonkuljettaja.

Turvakodin rakentuminen on ollut järjestön pitkäaikainen unelma. Sen avulla saadaan uusia ja parempia mahdollisuuksia tukea tyttöjä ja naisia niin Niameyssa kuin kauempanakin. Rakentaminen on jo pitkällä ja jo nyt nähdään, että rahoitus on vahvistanut koko organisaation toimintaa. 

“Suomelta saatu tunnustus työllemme on kannustanut kumppaneitamme mukaan työhön naisiin kohdistuvan väkivallan torjumiseksi". Projekti on saanut kansallista huomiota ja myös Nigerin pääministeri, Brigi Rafini, tutustui työhön. "Kiitos tästä kuuluu Suomelle ja Suomen sitoutumiselle globaalin tasa-arvon edistämisessä", Mariama Moussa kiittelee. Kansleri Angela Merkel, joka valitsi palkintokohteen, vieraili rakennustyömaalla alkukesästä.

Seuraava valtioneuvoston kansainvälinen tasa-arvopalkinto jaetaan joulukuussa 2019. Palkintosumma on tänä vuonna 300 000 euroa.

Lue lisää palkintojuhlasta

Kuvat: Valerie Polydore/Mariama Moussa

Sivun alkuun