Hyppää sisältöön

Suomi juhlistaa sukupuolten tasa-arvoa jakamalla kansainvälisen tasa-arvopalkinnon neljännen kerran

Julkaisuajankohta 6.4.2023 15.08
Uutinen
Henkilö seisoo lumihangessa kylpytakki ja saunahattu päällään, kädet ylhäällä ja selkä kameraan päin.
Kuva: Harri Tarvainen

Suomi myöntää palkinnon henkilölle tai organisaatiolle, joka on edistänyt tasa-arvoa kansainvälisesti merkittävällä tavalla. Vuoden 2023 palkintosumma, 300 000 euroa jaetaan seremoniassa Tampereella, jolla on vahva historia tasa-arvon kaupunkina.

Kansainvälisen tasa-arvopalkinnon ensisijainen tavoite on edistää sukupuolten tasa-arvoa kaikkialla maailmassa. Palkinto myönnetään ansioituneelle tasa-arvon puolustajalle ja rakentajalle. Palkinnon jakaa pääministeri riippumattoman palkintolautakunnan suosituksesta.

Ehdokkaiden asettaminen aloitetaan keväällä 2023. Kenellä tahansa on mahdollisuus ehdottaa palkinnonsaajaa. Ehdotukset välitetään kansainvälisistä asiantuntijoista koostuvalle riippumattomalle palkintolautakunnalle, joka tekee ehdotuksen palkinnonsaajasta.

Suomi on sitoutunut tasa-arvon edistämiseen

Vuodesta 2018 lähtien Suomi on ollut kärkisijoilla vuotuisessa World Happiness Reportissa, jossa maat luokitellaan kansalaistensa onnellisuusarvion perusteella. Yksi onnellisuuden peruspilareista Suomessa on sukupuolten tasa-arvo.

Suomessa onnellisuus alkaa perusoikeuksista, joista keskeisin on tasa-arvo. Jokaisella tulee olla mahdollisuus kulkea omaa polkuaan elämässä sukupuolesta tai muista ominaisuuksista riippumatta.

Monet organisaatiot ja yksittäiset henkilöt tekevät tärkeää työtä tasa-arvon eteen kansainvälisesti. Me toivomme, että palkinto osaltaan auttaa tässä työssä. 
 

Uutinen
Sivun alkuun