Hyppää sisältöön

Plan Internationalin #GirlsTakeover-tempauksessa tytöt valtaavat johtajien paikan

Julkaisuajankohta 11.10.2023 13.40

Tyttöjen päivän kunniaksi kansainvälisen tasa-arvopalkinnon isäntäkaupunki Tampere ja pormestari Kalervo Kummola osallistuivat Plan Internationalin #GirlsTakeover -tempaukseen. Tänä vuonna #GirlsTakeover nostaa esiin ajankohtaisia kysymyksiä sukupuolten tasa-arvosta urheilussa.

Tampereen kaupunki osallistui tempaukseen tiistaina 10.10.2023, kun Pauliina Mannerhovi, 15, astui päivän ajaksi Tampereen pormestari Kalervo Kummolan kenkiin.

‒ Toivon, että #GirlsTakeover-valtauksia seuratessaan tytöt näkevät, millaisia mahdollisuuksia heillä on ja mihin he voivat tulevaisuudessa päätyä, Mannerhovi kertoo. 

Tempauksella kiinnitetään erityisesti huomiota harrastamisen ja urheilun yhdenvertaisuuteen. Pormestari Kummolan mukaan urheiluyhteisöillä on mahdollisuus näyttää esimerkkiä muille ja purkaa raja-aitoja sukupuolten välillä.

 ‒ Urheilu koskettaa lähes kaikkia meistä. Siksi liikkumisen esteitä tulee purkaa, ja meillä on myös kaupunkina tahtoa auttaa liikkumissuositusten täyttymisessä jokaisessa ikäryhmässä, sukupuoleen katsomatta. Yhdenvertaisilla harrastamisen mahdollisuuksilla lapset ja nuoret voivat oppia valtavasti uutta, vahvistaa itseluottamustaan sekä sosiaalisia suhteitaan, pormestari sanoo. 

Myös Mannerhovi korostaa urheilun ja itsetunnon yhteyttä:

‒ Urheilu on monelle tytölle tärkeä harrastus ja se, miten heidät nähdään ja miten heitä kohdellaan urheilun maailmassa, vaikuttaa heidän itsetuntoonsa.

Kalervo Kummola ja Pauliina Mannerhovi heittävät yläviitoset pormestarin työhuoneessa.

Pormestari Kummolan mukaan tasa-arvoa on oleellista edistää kaikilla tasoilla, paikallisesta globaaliin. Tasa-arvoisen yhteiskunnan luominen on tärkeä tulevaisuusteko, jonka edistämiseen kunnilla ja kaupungeilla on monipuolisesti keinoja. 

‒ Meidät tunnetaan rohkeana kaupunkina, jossa sanat muuttuvat teoiksi. Sukupuolten tasa-arvo näkyy tulevaisuudessa Tampereella entistä vahvemmin esimerkiksi ihmisoikeus-, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuden osaamisen edistämisen kautta, pormestari Kummola kertoo.

Kaupunki juhlistaa sukupuolten tasa-arvoa isännöimällä kansainvälisen tasa-arvopalkinnon (IGEP International Gender Equality Prize) kutsuvierasgaalaa 11 joulukuuta. 

‒ Suomalaiset ovat olleet historiassa edelläkävijöitä tasa-arvon kentällä. Edelläkävijyys tulevaisuudessa tarkoittaa vaikuttavia tekoja ja aiheen pitämistä esillä. Siksi Tampere on ylpeä, että kansainvälinen tasa-arvopalkinto jaetaan jälleen täällä, pormestari toteaa.

Kuvat: Laura Happo / Tampereen kaupunki

Sivun alkuun