Hyppää sisältöön

Pyöreän pöydän keskustelu vahvistaa vuoropuhelua tasa-arvosta

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 30.8.2023 10.59
Tiedote
Ministeri Sanni Grahn-Laasonen ja tasa-arvon pyöreän pöydän osallistujat

Ministeri Sanni Grahn-Laasonen ja tasa-arvokentän edustajat kokoontuivat eilen keskustelemaan sukupuolten tasa-arvosta ja sitä koskevista kirjauksista hallitusohjelmassa.

Hallituksen tasa-arvoasioista vastaava ministeri Sanni Grahn-Laasonen kutsui tasa-arvokentän edustajat pyöreän pöydän keskusteluun, joka järjestettiin tiistaina 29.8.2023. Tilaisuuden tarkoituksena oli koota yhteen tasa-arvotyön kannalta keskeiset toimijat, vahvistaa vuoropuhelua tasa-arvosta ja keskustella valmisteilla olevan tasa-arvo-ohjelman keskeisimmistä teemoista. 

Hallitus on ohjelmassaan sitoutunut poikkihallinnollisen tasa-arvo-ohjelman laatimiseen. Ohjelma rakennetaan hallitusohjelman ja tasa-arvopoliittisen selonteon tavoitteiden ja tutkimustiedon pohjalta. Ohjelmalla pyritään edistämään sukupuolten tasa-arvoa ja poistamaan sukupuoleen liittyvää syrjintää.

”Suomi on monella mittarilla tasa-arvon kärkimaa, mutta työtä riittää edelleen. Tässä työssä tasa-arvojärjestöillä on keskeinen rooli. Olen iloinen, että saimme yli 20 tasa-arvokentän edustajaa tänään saman pöydän ääreen keskustelemaan konkreettisista teoista yhdenvertaisemman Suomen rakentamiseksi. Kiitän tasa-arvo-ohjelman valmisteluun saadusta evästyksestä”, tasa-arvoasioista vastaava ministeri Grahn-Laasonen sanoo. 

Hallitusohjelma sisältää monipuolisesti kirjauksia sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi. Ohjelmaan sisältyvät muun muassa kirjaukset perhe- ja lähisuhdeväkivallan sovittelusta luopumisesta sekä naisiin kohdistuvan väkivallan torjumisesta. Myös poikiin ja miehiin kohdistuviin tasa-arvo-ongelmiin kiinnitetään entistä enemmän huomiota.

Työelämän tasa-arvon vahvistamiseksi hallitus ehkäisee muun muassa raskaus- ja perhevapaaseen perustuvaa syrjintää. Edellisen hallituksen perhevapaauudistuksen vaikutuksia seurataan ja järjestelmää kehitetään edelleen tukemaan muun muassa vanhemmuuden ja työelämän tasa-arvoa. 

Tasa-arvo-ohjelma vahvistaa ministeriöiden tasa-arvotyön systemaattisuutta sekä vahvistaa tasa-arvotoimien ohjausta ja seurantaa. Tasa-arvon edistäminen huomioidaan myös talousarvioprosessissa, keskeisissä uudistuksissa ja hankkeissa.

Lisätietoja

valtiosihteeri Laura Rissanen (tasa-arvoasiat), [email protected], p. 0295 163 632
erityisavustaja Niilo Heinonen (viestintä ja mediasuhteet), [email protected], p. 0295 163 603

Hyvinvointi syntyy työstä Toimiva ja kestävä hyvinvointiyhteiskunta
Sivun alkuun