Hyppää sisältöön

Rauhannobelisti Nadia Murad vierailee Suomessa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 12.11.2021 13.18
Tiedote 649/2021

Rauhannobelisti Nadia Murad vierailee Suomessa pääministeri Sanna Marinin kutsusta. Pääministeri Marin ja vuonna 2018 Nobelin rauhanpalkinnon saanut Murad tapaavat pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa maanantaina 22. marraskuuta.

Pääministeri Marin ja seksuaalisen väkivallan uhrien puolestapuhujana tunnettu Murad keskustelevat ihmisoikeuksien edistämisestä, heikommassa asemassa olevien suojelemisesta sekä erityisesti naisten ja tyttöjen aseman ja oikeuksien puolustamisesta kriiseissä ja väkivaltaisissa konflikteissa.

Nadia Murad tapaa Suomessa myös ulkoministeri Pekka Haaviston, tasa-arvoministeri Thomas Blomqvistin sekä Kansainvälisten ihmisoikeusasiain neuvottelukunnan ja sen puheenjohtajan kansanedustaja Eva Biaudet’n. Lisäksi Nadia Murad puhuu maanantaina 22. marraskuuta Suomen myöntämän kansainvälisen tasa-arvopalkinnon jakotilaisuudessa Tampereella (IGEP – International Gender Equality Prize). 

Kansalaisyhteiskunnan osallistaminen sekä naisten ja tyttöjen sekä eri vähemmistöjen aseman ja oikeuksien vahvistaminen ovat keskeinen osa Suomen ulko- ja kehityspolitiikkaa. Suomi pitää myös näitä tavoitteita esillä YK:n ihmisoikeusneuvostossa. Suomen kolmivuotinen kausi alkaa vuonna 2022.

Nadia Murad palkittiin vuonna 2018 Nobelin rauhanpalkinnolla työstään seksuaalisen väkivallan uhrien sekä kansanmurhista selvinneiden oikeuksien edistäjänä. 

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Lauri Voionmaa, p. 0295 160 306; EU- ja kv-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 07 33, valtioneuvoston kanslia

Pekka Haavisto Sanna Marin Thomas Blomqvist
Sivun alkuun