Hyppää sisältöön

Turvakodin rakentamishanke Nigerissä edistyy
IGEP-palkintosumman SOS FEVVF -järjestön käyttöön ohjannut liittokansleri Merkel vieraili Niameyssä

29.5.2019 10.00
Uutinen
Mariama Moussa ja Angela Merkel

Suomen hallituksen perustaman kansainvälisen tasa-arvopalkinnon ensimmäinen saaja, liittokansleri Angela Merkel ohjasi palkintoon kuuluvan 150 000 euron palkintosumman nigeriläiselle naisten ja lasten oikeuksia puolustavalle järjestölle.

SOS FEVVF -järjestö käyttää varat turvakodin rakentamiseen. Turvakodin perustaminen on ollut järjestön pitkäaikainen haave. Liittokansleri Merkel tutustui rakennushankkeeseen Niameyssä toukokuun 2019 alussa.

Nigerin pääkaupungin Niameyn keskustaan rakennettavan turvakodin rakennustyöt alkoivat lokakuussa 2018.

Rakennusmateriaalien toimitukset tontille ovat käynnistyneet ja työmiehet ovat jo aloittaneet tiilien valmistamisen, kertoi SOS FVFF:n johtaja Mariama Moussa Nigeristä sähköpostin välityksellä tuolloin.

Turvakodin rakennustyöt Nigerin pääkaupungissa ovat edistyneet. Toukokuisissa kuvissa järjestön johtaja Mariama Moussa ja liittokansleri Angela Merkel keskustelevat turvakodin tontilla, johon ovat jo nousseet tiilistä tehdyt seinät.

Mariama Moussa ja Angela Merkel

Mariama Moussa ja Angela Merkel

Kuvat: Presse- und Informationsamt der Bundesregierung

Projektin valmistuttua turvakodissa työskentelee psykologi, kaksi sosiaalityöntekijää, kaksi kokkia, kaksi siivoojaa, vartija ja autonkuljettaja. Asiakkaille on tarjolla neljä huonetta majoittumiseen, keskustelutila, keittiö ja oma tila lapsille.

Naisiin ja lapsiin kohdistuva henkinen ja seksuaalinen väkivalta on Nigerissä hyvin yleinen ongelma, johon on harvoin tarjolla apua. SOS FEVVF Perheväkivallan uhreiksi joutuneet naiset ja lapset (SOS Femmes et Enfants Victimes de Violence Familiale, FEVVF) -kansalaisjärjestö auttaa myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevia naisia ja lapsia maan syrjäisimmilläkin alueilla.

Mariama Moussan videotervehdys, syksy 2018

Auf Deutsch

En français

Niger
arvot
kehitysyhteistyö
palkinnot
tasa-arvo
tasa-arvo