Hyppää sisältöön

Opetusministeri Li Andersson painotti opiskelijoiden liikkuvuutta ja koulutuksen tasa-arvoisuutta Lontoon vierailullaan

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 27.5.2022 14.00
Uutinen

Opetusministeri Li Andersson vieraili Lontoossa tällä viikolla. Tiistaina 24.5. Andersson osallistui paneelikeskusteluun Education World Forumissa, jonka teemana oli koulutuksellinen yhdenvertaisuus, digitaalisuus, sujuvat koulutuspolut ja kansainvälinen yhteistyö. 

Vierailun aikana ministeri Andersson tapasi myös mm. Ukrainan opetusministerin Serhiy Shkarletin, opetusministeri Nadhim Zahawin, ministeri Will Quincen, varjohallituksen opetusministeri Bridget Phillipsonin, EU-delegaation suurlähettiläs João Vale de Almeidan sekä Iso-Britanniassa asuvia suomalaisia opiskelijoita ja tutkijoita.  

-    Meidän näkökulmastamme Iso-Britannia on Brexitistä huolimatta edelleen osa Eurooppaa ja merkittävä osa eurooppalaista koulutusaluetta. Tutkimusyhteistyön sujuva jatkuminen ja opiskelijoiden liikkuvuuden jatkaminen on meille tärkeää, totesi ministeri Andersson.

Vierailun keskusteluissa tuli myös esille liikkuvuuden edistäminen Suomen ja Iso-Britannian välillä. Liikkuvuus maiden välillä jo perus- ja toiselta asteelta luo pohjaa korkea-asteen yhteistyölle ja liikkuvuudelle. Ennen Brexitiä iso osa suomalaisista opiskelijoista valitsi vaihtomaakseen Britannian, nyt tilanne on toinen. 

-    On tärkeää, että valmistamme nuoria kansainvälisyyteen ja avoimuuteen. Koulutuksen kansainvälisyys lisää yhteiskunnan resilienssiä. Tämä on nykytilanteessa tärkeä viesti, sanoi Andersson.

Keskusteluagendalla oli myös medialukutaidon, tieteen, teknologian, taiteen ja matematiikan rooli kestävässä yhteiskunnassa. 

Lisätietoja: erityisavustaja Touko Sipiläinen, puh. 0295 330 143


Education World Forum 
 

Koulutus Li Andersson
Sivun alkuun