Hyppää sisältöön

Tuore opas antaa neuvoloille tietoa sukupuolten tasa-arvosta ja perhevapaauudistuksesta

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 10.8.2022 10.00
Uutinen

Neuvoloilla on keskeinen rooli sukupuolten tasa-arvon edistämisessä. Käytännössä kaikki lapset ja lapsiperheet ovat jossain vaiheessa neuvolan asiakkaina, ja näissä kohtaamisissa on ainutlaatuinen mahdollisuus tukea lasten, vanhempien, perheenjäsenten ja erilaisten perheiden tasa-arvoa ja moninaisuutta. Avuksi tähän on nyt koottu käytännönläheinen opas.

Opaskirja Sukupuolten tasa-arvo neuvolan asiakastyössä - Opas vanhempien ja lasten tukemiseen sukupuolten tasa-arvon näkökulmasta auttaa neuvoloiden työntekijöitä toteuttamaan sukupuolten tasa-arvoa työssään erilaisten lapsiperheiden kanssa. Se antaa hyödyllisiä vinkkejä, välineitä ja tietoa sukupuolten tasa-arvosta, sukupuolen moninaisuudesta ja erilaisten perheiden kohtaamisesta. 

Ensimmäisen kerran viisi vuotta sitten julkaistu opas on päivitetty kauttaaltaan. Uuteen oppaaseen sisältyy myös kattava tietopaketti elokuun alussa 2022 voimaan tulleesta perhevapaauudistuksesta. 

Perustiedon ja tasa-arvosanaston lisäksi opas sisältää käytännön kysymyksiä ja pohdintatehtäviä. Ne auttavat lapsiperheiden kanssa työskenteleviä ottamaan tasa-arvokysymykset puheeksi ja lisäämään samalla omaa tietoaan lapsiperheisiin liittyvistä tasa-arvoteemoista.

Julkaisu on tehty sosiaali- ja terveysministeriön, tasa-arvoasiain neuvottelukunnan ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen yhteistyönä, ja sen voi ladata maksutta valtioneuvoston sähköisestä julkaisuarkistosta. 

Lisätietoja

Milla Sandt, projektikoordinaattori, sosiaali- ja terveysministeriö, [email protected]
Nina Järviö, asiantuntija, Tasa-arvoasiain neuvottelukunta, [email protected]
Tuovi Hakulinen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, [email protected]
 

Sivun alkuun