Hyppää sisältöön

Sosiaaliturvaministeri Grahn-Laasosen valtiosihteeri ja erityisavustajat nimetty

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 5.7.2023 10.11
Tiedote 97/2023

Sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasosen valtiosihteerinä toimii Laura Rissanen. Erityisavustajikseen Grahn-Laasonen on kutsunut Sakari Rokkasen ja Niilo Heinosen.

Laura Rissasen toimii valtiosihteerinä ministerin apuna poliittiseen ohjaukseen ja asioiden valmisteluun liittyvissä tehtävissä, kuten hallitusohjelman toimeenpanossa. Rissasen vastuulle kuuluvat myös ministerin EU-asiat ja kansainväliset asiat sekä työ- ja tasa-arvo-osastolle (TTO) kuuluvat asiat. Osaston vastuulla ovat muun muassa sukupuolten välistä tasa-arvoa, työsuojelua ja työterveyshuoltoa koskevat asiat. 

Rissanen siirtyy valtiosihteeriksi Keskosta, jossa hän toimi pääkaupunkiseudun, Itä-Uudenmaan ja Kymenlaakson aluejohtajana. Tätä ennen hän työskenteli Sivistystyönantajat ry:n elinkeinopoliittisesta edunvalvonnasta vastaavana johtajana. Rissasella on pitkä ura politiikan taustatehtävissä. Hän on toiminut muun muassa Kokoomuksen eduskuntaryhmän pääsihteerinä ja ministerin erityisavustajana kolmessa eri ministeriössä. 

Sakari Rokkasen vastuulle kuuluvat ministerin budjettiasiat sekä sosiaaliturva- ja vakuutusosastolle (SVO) kuuluvat asiat lukuun ottamatta työministeri Satoselle kuuluvia työttömyysturva-asioita. Osaston vastuulla on muun muassa valmistella sosiaaliturvaa, eläkkeitä ja vakuutustoimialaa koskevia lakeja ja asetuksia. Rokkasen vastuulla ovat myös toimeentulotukea koskevat asiat, jotka siirtyvät asiakkaat ja palvelut -osastolta (APO) sosiaaliturva- ja vakuutusosastolle.

Rokkanen siirtyy erityisavustajaksi Kokoomuksen puoluetoimistosta, jossa hänen työtehtävänään oli hallitusohjelmaneuvotteluihin valmistautuminen ja osallistuminen. Rokkanen on aiemmin työskennellyt muun muassa ekonomistina Suomen Vuokranantajat ry:ssä sekä Kokoomuksen eduskuntaryhmässä.

Niilo Heinosen vastuulle kuuluvat ministerin viestintä ja mediasuhteet sekä turvallisuus ja terveys -osastolle (TUTO) kuuluvat asiat. Osaston vastuulla ovat muun muassa alkoholi-, tupakka- ja huumepolitiikkaa, rahapelihaittojen ehkäisyä, lääkehuoltoa, ympäristöterveydenhuoltoa, terveydensuojelua sekä varautumista koskevat asiat. 

Heinonen siirtyy erityisavustajaksi Kokoomuksen eduskuntaryhmän tiedotussihteerin tehtävästä, jossa hän vastasi eduskuntaryhmän sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä sekä mediasuhteista. Tätä ennen hän on työskennellyt muun muassa Kokoomuksen Nuorten Liiton poliittisena suunnittelijana ja Varusmiesliiton puheenjohtajana.

Lisätiedot

Valtiosihteeri Laura Rissanen (yhteydenotot: sihteeri Riikka Mononen, puh. 02951 63531)
Erityisavustaja Sakari Rokkanen (yhteydenotot: sihteeri Noora Manni, puh. 02951 63534)
Erityisavustaja Niilo Heinonen (yhteydenotot: sihteeri Noora Manni, puh. 02951 63534)
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa: [email protected]

Sivun alkuun