Hyppää sisältöön

EU:n tasa-arvopolitiikan tulevaisuus aiheena tasa-arvoministerien kokouksessa 27.2.    

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 27.2.2024 12.27
Uutinen

EU-puheenjohtajamaa Belgia järjestää epävirallisen tasa-arvoministerikokouksen 27.2.2024 Brysselissä. Suomea kokouksessa edustaa sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Kokouksessa tarkastellaan kuluvan komission ja parlamenttikauden onnistumisia ja oppeja sukupuolten tasa-arvon suhteen Euroopan unionissa. Lisäksi ministerit keskustelevat siitä, miten edistää sukupuolten tasa-arvon kehitystä EU:ssa tulevina vuosina.

Kehityksestä huolimatta tasa-arvossa on EU:ssa vielä suuria haasteita ja monet Eurooppaa koettelevat kriisit vaikuttavat erityisesti naisiin ja tyttöihin. Myös ns. anti-gender -liikehdintä haastaa naisten oikeuksia ja tasa-arvoa.

Suomi ajaa EU:ssa sukupuolten tasa-arvoa, naisten ja tyttöjen oikeuksia ja ihmisoikeuksia pitkäjänteisesti ja kunnianhimoisesti.

“Tasa-arvo tarvitsee puolustajansa Suomessa, Euroopassa ja maailmalla. Toivon, että seuraavan komission agendalla näkyvät vahvasti myös sukupuolten tasa-arvon, sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen aseman sekä seksuaali- ja lisääntymisterveyden ja -oikeuksien edistäminen”, tasa-arvoasioista vastaava ministeri Sanni Grahn-Laasonen sanoo.

Epävirallisessa kokouksessa ei tehdä päätöksiä.

Lisätietoja

ministeri Grahn-Laasosen erityisavustaja Teresa Salminen, [email protected]
kansainvälisten asiain neuvos Ville Korhonen, p. 0295 163 010, [email protected]
asiantuntija Anttoni Saarinen, p. 0295 163 553, [email protected]

Sivun alkuun