Hyppää sisältöön

Pääministeri Marin tapasi Ranskan presidentin Pariisissa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 1.7.2021 19.00
Tiedote 428/2021
Kuva: Nikolai Jakobsen

Pääministeri Sanna Marin on tavannut Ranskan presidentti Emmanuel Macronin torstaina 1. heinäkuuta Pariisissa Élysée-palatsissa.


Pääministeri Marin ja presidentti Macron keskustelivat Suomen ja Ranskan kahdenvälisistä suhteista, koronapandemiatilanteesta, EU:n vihreästä ja digitaalisesta siirtymästä sekä muuttoliikkeestä. Esille nousivat myös EU:n suhde Venäjään ja muut kansainväliset kysymykset kuten tasa-arvon edistäminen. Pääministeri Marin oli edellisenä päivänä osallistunut Pariisissa Ranskan, Meksikon ja YK:n yhdessä järjestämään korkean tason Generation Equality -tapahtumaan.    
 
Suomen ja Ranskan kahdenväliset suhteet ovat tiiviit. Maat ovat samanmielisiä monissa keskeisissä EU:ssa esillä olevissa asioissa. Ranskan ja Suomen välinen kaupankäynti on kasvanut, ja Ranska on viime vuodet ollut Suomen kymmenen tärkeimmän kauppakumppanin joukossa. Ranska on yksi maista, jotka ovat halukkaita myymään Suomelle hävittäjälentokoneita.
 
Lisätietoja: erityisavustaja Lauri Voionmaa (kansainväliset asiat) p. 0295 160 306 ja erityisavustaja Pirita Ruokonen p. 029 516 0091, valtioneuvoston kanslia
 

Sanna Marin
Sivun alkuun